Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej lubię takie na słodko, posypane cukrem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4186
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
obrane ziemniaki i cebule należy zetrzeć na tarce (ja wrzucam do blendera) Zalewamy gorącym mlekiem i odciskamy na sitku.
Przekładamy masę do miski, dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy,
smażymy rumieniąc z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem i zajadamy.....;):)