Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej lubię takie na słodko, posypane cukrem.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
obrane ziemniaki i cebule należy zetrzeć na tarce (ja wrzucam do blendera) Zalewamy gorącym mlekiem i odciskamy na sitku.
Przekładamy masę do miski, dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy,
smażymy rumieniąc z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem i zajadamy.....;):)