Do góry

Przekąski Przepis na:

placki ziemniaczane

placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 821

Dodano:

Odsłon: 191

Banalnie proste do wykonania, bez dodatku mąki i jajek. Pyszne i chrupiące.

Składniki

  • ziemniaki - 1 kg
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
placki ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dobrze odcisnąć z nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje tartych ziemniaków. Smażyć z obu stron na rumiano. Pysznie smakują z kefirem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń