Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je bardzo często.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 698
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36410
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1245
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 698
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36410
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1245
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zmielić. Wsypać mąkę, doprawić solą, zgnieść twarde ciasto, wałkować na stolnicy cienkie placuszki i smażyć z obu stron na oleju na złoto. Oczyszczoną wątróbkę pokroić razem z cebulą, wymieszać z natką pietruszki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, obsmażyć, wrzucić przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Przygotowane placki przełożyć przygotowaną wątróbką i podawać na ciepło.