Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je bardzo często.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1534
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1103
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1534
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zmielić. Wsypać mąkę, doprawić solą, zgnieść twarde ciasto, wałkować na stolnicy cienkie placuszki i smażyć z obu stron na oleju na złoto. Oczyszczoną wątróbkę pokroić razem z cebulą, wymieszać z natką pietruszki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, obsmażyć, wrzucić przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Przygotowane placki przełożyć przygotowaną wątróbką i podawać na ciepło.