Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je bardzo często.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36340
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1151
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8507
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36340
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1151
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8507
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zmielić. Wsypać mąkę, doprawić solą, zgnieść twarde ciasto, wałkować na stolnicy cienkie placuszki i smażyć z obu stron na oleju na złoto. Oczyszczoną wątróbkę pokroić razem z cebulą, wymieszać z natką pietruszki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, obsmażyć, wrzucić przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Przygotowane placki przełożyć przygotowaną wątróbką i podawać na ciepło.