Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robiły je bardzo często.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424658
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4681
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424658
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10598
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4681
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zmielić. Wsypać mąkę, doprawić solą, zgnieść twarde ciasto, wałkować na stolnicy cienkie placuszki i smażyć z obu stron na oleju na złoto. Oczyszczoną wątróbkę pokroić razem z cebulą, wymieszać z natką pietruszki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, obsmażyć, wrzucić przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Przygotowane placki przełożyć przygotowaną wątróbką i podawać na ciepło.