Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne placuszki.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 277
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 462
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 143
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 277
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 462
Składniki
Składniki: 1 kg ziemniaków 2 białe cebule 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na sos Bałkański: 100 gram śmietany 18% 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą. Wbić jajka, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki z obu stron na chrupiąco. Wykonanie sosu: Śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku, wstawić na chwilę do lodówki. Sos możemy nałożyć na górę placuszków lub maczać w sosjerce.