Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne placuszki.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 257
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2805
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 850
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 257
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2805
Składniki
Składniki: 1 kg ziemniaków 2 białe cebule 2 jajka 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na sos Bałkański: 100 gram śmietany 18% 1 pęczek koperku 4 ząbki czosnku Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą. Wbić jajka, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki z obu stron na chrupiąco. Wykonanie sosu: Śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku, wstawić na chwilę do lodówki. Sos możemy nałożyć na górę placuszków lub maczać w sosjerce.