Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta w plackach ziemniaczanych to dobry pomysł na uatrakcyjnienie i zmienienie smaku w plackach.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 691
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8809
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3827
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 691
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8809
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i razem z obraną cebulą ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy i siekamy. Wszystko umieszczamy w większej misce, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy z obu stron. Placki można posypać cukrem lub podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną posypaną koperkiem.