Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane z kwaszoną kapustą

Placki ziemniaczane z kwaszoną kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 809 Ocena: 15713

Dodano:

Odsłon: 9683

Kiszona kapusta w plackach ziemniaczanych to dobry pomysł na uatrakcyjnienie i zmienienie smaku w plackach.

Składniki

  • 350 g obranych ziemniaków
  • 170 g kwaszonej kapusty
  • ok. 50 g cebuli
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z kwaszoną kapustą

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i razem z obraną cebulą ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy i siekamy.

    Wszystko umieszczamy w większej misce, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy z obu stron.

    Placki można posypać cukrem lub podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną posypaną koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ignac 16 lutego 2017 Ale kapusty się nie kwasi (nie wrzuca do kwasu), a kisi (robi się kiszonkę). Warto zapamiętać taki drobny szczegół. Odpowiedzi: 3 ▼

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń