Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta w plackach ziemniaczanych to dobry pomysł na uatrakcyjnienie i zmienienie smaku w plackach.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24835
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24835
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i razem z obraną cebulą ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy i siekamy. Wszystko umieszczamy w większej misce, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy z obu stron. Placki można posypać cukrem lub podawać z jogurtem, kwaśną śmietaną posypaną koperkiem.