Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ są moje, zapraszam do zapoznania się z przepisem
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11787
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8364
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155238
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11787
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8364
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155238
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków, odlać nadmiar wody z ziemniaków, dodać resztę składników, z sera typu mozzarella odlać zalewę przed dodaniem go do masy i całość wymieszać do połączenia się wszystkiego w jedną całość
Na patelnię wlać olej rozgrzać go a następnie wlewać małą chochelkę ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
Usmażone placki nie wchłaniają dużo tłuszczu, podawać kto z czym lubi my jednak najbardziej od zawsze lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem