Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ są moje, zapraszam do zapoznania się z przepisem
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 400
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 256
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 63
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 141
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 400
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków, odlać nadmiar wody z ziemniaków, dodać resztę składników, z sera typu mozzarella odlać zalewę przed dodaniem go do masy i całość wymieszać do połączenia się wszystkiego w jedną całość
Na patelnię wlać olej rozgrzać go a następnie wlewać małą chochelkę ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
Usmażone placki nie wchłaniają dużo tłuszczu, podawać kto z czym lubi my jednak najbardziej od zawsze lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem