Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane ? mam dla was dziś niespotykane nigdzie ponieważ są moje, zapraszam do zapoznania się z przepisem
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na tarce do ziemniaków, odlać nadmiar wody z ziemniaków, dodać resztę składników, z sera typu mozzarella odlać zalewę przed dodaniem go do masy i całość wymieszać do połączenia się wszystkiego w jedną całość
Na patelnię wlać olej rozgrzać go a następnie wlewać małą chochelkę ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
Usmażone placki nie wchłaniają dużo tłuszczu, podawać kto z czym lubi my jednak najbardziej od zawsze lubimy z kwaśną śmietaną i cukrem