Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam bardzo smaczne placuszki grzybowe. Połączenie ciasta naleśnikowego z podsmażonymi z cebulą grzybkami to strzał w dziesiątkę. Placuszki bardzo smakowały całej mojej rodzince ,ponieważ lubimy grzyby w każdej postaci, a dla smakoszy grzybów to rarytas.
patelnia, nóż, sitko, naczynie na ciasto nalesnikowe,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Grzyby oczyszczamy, płuczemy osuszamy na sicie i kroimy w mniejsze kawałki lub w kostkę. Następnie podsmażamy na oleju około 10 minut, dodajemy obraną pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po podsmażeniu odłożyć do całkowitego wystudzenia. Ciasto naleśnikowe; Składniki na ciasto dobrze wymieszać. Do ciasta włożyć przygotowane, wystudzone grzyby i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta i smażymy nie duże placuszki. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub jako smaczną przekąskę, przystawkę.
Pyszne placuszki gotowe.