Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zjeść coś innego niż mięso czy zupę, tak więc u mnie dziś są :
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 693
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17421
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 693
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17421
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Składniki
Jajka z cukrem
Zmiksować.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, ocet, szczyptę soli oraz maślankę
I wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników.
Na patelnię wlać oleju większą ilość i małą chochlą wlać ciasto.
Smażyć z obu stron na rumiano
(z placków przy przekręcaniu wycieka ciasto ale proszę się tym nie przejmować i smażenie powtarzać).
Powiem wam że placki są przepyszne zwłaszcza z powidłami śliwkowymi.