Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zjeść coś innego niż mięso czy zupę, tak więc u mnie dziś są :
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113191
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 615
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1038
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 705
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113191
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 615
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1038
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 705
Składniki
Jajka z cukrem
Zmiksować.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, ocet, szczyptę soli oraz maślankę
I wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników.
Na patelnię wlać oleju większą ilość i małą chochlą wlać ciasto.
Smażyć z obu stron na rumiano
(z placków przy przekręcaniu wycieka ciasto ale proszę się tym nie przejmować i smażenie powtarzać).
Powiem wam że placki są przepyszne zwłaszcza z powidłami śliwkowymi.