Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie danie pachnące słońcem i latem..... :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 376
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, posól i odłóż. Pokrój cebulę i bazylię, w prasce wyciśnij czosnek. Pomidorki lekko ugnieć, odlej z nich nadmiar soku, dodaj do nich cebulę, bazylię, czosnek i kapary. Wymieszaj z mąką, jajkiem, 2 łyżkami oliwy i przecierem. Tak zrobione ciasto dopraw pieprzem i jeśli jeszcze trzeba solą.
Smaż na oliwie z oliwek uważając aby nie przypalić placuszków. Podawaj z sosem czosnkowym, ziołowym lub po prostu ze śmietaną. Świetnie komponują się również z mięsem drobiowym :) Smacznego! Marzec 2010r.