Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki przygotowałam na popołudniową przekąskę. Miałam brokuł który trzeba było szybko zużyć więc pomyślałam o takich właśnie placuszkach, szybko, prosto i smacznie. Polecam
miska, tarka, łyżka, nóż, garnek,
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 112
Smaki Grecji!
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 454
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 112
Smaki Grecji!
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 454
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy i blanszujemy około 5 - 8 minut we wrzątku. Następnie odsączamy na sitku i drobno kroimy. Ziemniaki i cebulę po obraniu płuczemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach do miski. Ser żółty również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do startych ziemniaków i cebuli dodajemy jajka, mąkę oraz sól i pieprz do smaku - mieszamy do połączenia składników. Na koniec do masy dodajemy starty ser oraz pokrojony brokuł. Całość ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej , nakładamy porcje masy i smażymy placki na złoty ,rumiany kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionym sosem ( u mnie sos jogurtowo - czosnkowy ). Smacznego
Przygotowanie masy.
Smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania. Smacznego