Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki to idealna przekąska lub dodatek do dań głównych np. do gulaszu. Ja placuszki podałam z ulubionym sosem śmietanowo czosnkowym.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21469
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 146
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21469
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 146
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 285
Składniki
Mąkę wsypać do miski, wymieszać ze szczyptą soli, odrobiną pieprzu i z mielonym czosnkiem. Jajko roztrzepać, dodać suche składniki, wlać mleko i wymieszać na jednolite ciasto. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Zetrzeć też obraną cebulę. Cukinię i cebulę odcisnąć w dłoniach z nadmiaru wody. Następnie cukinie z cebulą oraz posiekaną zieleniną dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po łyżce masy i smażyć placuszki do zrumienienia z każdej strony.