Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj w roli głównej ponownie dynia. Warto wykorzystać to warzywo maksymalnie, jest mało kaloryczna, a zawiera tak wiele drogocennych witamin i wartości odżywczych. Tradycyjny krem z dyni trochę mi się już znudził, więc postanowiłam przygotować coś nowego. Zapraszam na malutkie placuszki z dyni. Robi się je podobnie jak placki ziemniaczane, ale smakują całkiem inaczej. Zrobiłam ich dwie wersje na słono i słodko. Podzielę się jednak z Wami przepisem na słodko, bo to właśnie ta wersja zasmakowała moim domownikom bardziej. Może Waszym również zasmakuje? :)
Przyznam Wam się, że dynię dopiero teraz tak na prawdę odkrywam. Nigdy nie by...
Odsłon: 3474
Aby puree z dyni było dla nas dostępne przez całą zimę, należy je pasteryzowa...
Odsłon: 1493
Gnocchi z dynią to włoski wariant polskich kopytek. Możesz przygotować je na...
Odsłon: 22012
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22477
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 786
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22477
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 786
Składniki
Dynię obrać, wykroić pestki i zetrzeć drobno na tarce lub przy pomocy robota. Startą dynię przełożyć do dużej miski, wbić jajka, przesiać przez sitko mąki, dodać śmietanę, sól, cynamon i wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 3-4 min, przewracając co jakiś czas. Usmażone placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Podawać z cukrem trzcinowym albo z ulubionym dżemem lub powidłami śliwkowym
Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ogórki faszerowane
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Ogórki faszerowane
Szybka przekąska na imprezę. Zrobicie ją z zaledwie 4 składników a sam proces...
Odsłon: 24
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 100