Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1276
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1391
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, startym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać mąkę, zioła, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju zgrabne placuszki z obu stron. Osączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną śmietaną.