Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki z dyni z ziołami

Placuszki z dyni z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2630 Ocena: 20854

Dodano:

Odsłon: 1016

Smakują wybornie.

Składniki

  • Dynia hokkaido może być inna 1 kg
  • Ser żółty 5 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Mąka pszenna ½ szklanki
  • Zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • Czosnek 3 ząbki
  • Natka pietruszki ½ pęczka
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placuszki z dyni z ziołami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, startym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać mąkę, zioła, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju zgrabne placuszki z obu stron. Osączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń