Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2642
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415628
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2642
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki, startym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać mąkę, zioła, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju zgrabne placuszki z obu stron. Osączyć na ręczniku papierowym i podawać z kwaśną śmietaną.