Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste placuszki z przepisu mamy. W ich składzie zamiast mąki znajdziecie kaszę mannę, która jest lekkostrawna i doskonale sprawdzi się na sycące śniadanie lub podwieczorek. Placuszki podane z owocami smakują obłędnie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5538
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34546
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2180
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5538
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34546
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2180
Składniki
Kaszę mannę przesyp do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw na 15 minut, żeby kasza napęczniała.
Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, w trakcie miksowania do białek dodaj cukier, następnie zmniejsz obroty miksera i dodaj żółtka oraz sodę oczyszczoną. Mikser odstaw na bok. Do ciasta na placuszki dodaj kaszę mannę. Składniki delikatnie połącz łyżką.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła klarowanego. Placki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na wolnym ogniu. Przewracaj na drugą stronę dopiero, kiedy boki się lekko zetną.
Placuszki z kaszy manny podawaj z ulubionymi owocami i płynnym miodem lub syropem klonowym.