Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2008
Łatwe, szybkie i dość tanie (wydajne) danie :) Na obiad lub przekąskę :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
PLACKI : Kurczaka opłukać, osączyc, pokroić w drobna kostkę (1x1 cm). Posolić, wkroić drobniutko chili i cebulę (surową), dodać ser żółty, natkę, doprawić pieprzem i cayenne, dodać całe jajka, mąkę. Dobrze wymieszać całą masę. Kłaść na patelnię łyżką na rozgrzany olej. Smażyć po kilka minut z każdej strony. PIECZARKI : opłukać, odciąć nóżki, kapelusze posolić lekko, posypac pieprzem, zamoczyć w mleku, obtoczyć w mące, w rozbełtanym jajku, w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej. Smacznego :)