Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne placki z dodatkami
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14551
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19607
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14551
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19607
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem stopniowo stopione masło, śmietanę i żółtko. Doprawiłem pieprzem. Wymieszałem z suszonym oregano i pastą pomidorową. Na koniec dodałem ubitą pianę z białka. Usmażyłem na patelni posmarowanej oliwą. Pomidora i mozzarellę pokroiłem, część w plastry, część w kostkę. Na każdy placuszek położyłem pomidora, mazzarellę, posypałem posiekanym czosnkiem i startym parmezanem.