Do góry

Przekąski Przepis na:

Pogacze serowe

Przepis dnia 2014-07-14
Pogacze serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16757

Dodano:

Odsłon: 18161

Smaczne danie z kuchni węgierskiej . Jedna z wielu wersji tego dania.

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 30 dag dobrze odciśniętego twarogu
  • 30 dag masła
  • 10 dag ostrego żółtego sera
  • 1 jajko
  • gruboziarnista sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twaróg rozgniotłem widelcem , wyrobiłem z mąką i masłem . Gdy wszystkie składniki połączyły się w gładkie ciasto , owinąłem je pergamin ( może być folia) i włożyłem na godzinę do lodówki. Rozwałkowałem do grubości jednego palca i wyciąłem krążki o średnicy 4-5 cm . Ułożyłem na blasze wyłożonej papierem ( niezbyt gęsto , bo urosną ) , posmarowałem jajkiem posypałem gruboziarnistą solą i tartym serem. Piekłem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C na środkowej półce (góra dół )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń