Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kuchni węgierskiej . Jedna z wielu wersji tego dania.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 276
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1210
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 27
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 276
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1210
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
Twaróg rozgniotłem widelcem , wyrobiłem z mąką i masłem . Gdy wszystkie składniki połączyły się w gładkie ciasto , owinąłem je pergamin ( może być folia) i włożyłem na godzinę do lodówki. Rozwałkowałem do grubości jednego palca i wyciąłem krążki o średnicy 4-5 cm . Ułożyłem na blasze wyłożonej papierem ( niezbyt gęsto , bo urosną ) , posmarowałem jajkiem posypałem gruboziarnistą solą i tartym serem. Piekłem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C na środkowej półce (góra dół )