Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kuchni węgierskiej . Jedna z wielu wersji tego dania.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 280
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Składniki
Twaróg rozgniotłem widelcem , wyrobiłem z mąką i masłem . Gdy wszystkie składniki połączyły się w gładkie ciasto , owinąłem je pergamin ( może być folia) i włożyłem na godzinę do lodówki. Rozwałkowałem do grubości jednego palca i wyciąłem krążki o średnicy 4-5 cm . Ułożyłem na blasze wyłożonej papierem ( niezbyt gęsto , bo urosną ) , posmarowałem jajkiem posypałem gruboziarnistą solą i tartym serem. Piekłem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C na środkowej półce (góra dół )