Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kuchni węgierskiej . Jedna z wielu wersji tego dania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2952
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2221
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2952
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2221
Składniki
Twaróg rozgniotłem widelcem , wyrobiłem z mąką i masłem . Gdy wszystkie składniki połączyły się w gładkie ciasto , owinąłem je pergamin ( może być folia) i włożyłem na godzinę do lodówki. Rozwałkowałem do grubości jednego palca i wyciąłem krążki o średnicy 4-5 cm . Ułożyłem na blasze wyłożonej papierem ( niezbyt gęsto , bo urosną ) , posmarowałem jajkiem posypałem gruboziarnistą solą i tartym serem. Piekłem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C na środkowej półce (góra dół )