Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto chce mieć pyszną domowej roboty wędlinę ?
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1344
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4209
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1240
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1344
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4209
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1240
Składniki
Kupujemy kawałek schabu środkowego ~1,5 kg i odcinamy wszystko "co wydaje się nie pasować"Będzie tego około 0,5 kilograma i z tego robimy sobie gulasz.Następnie peklujemy mięso: 1 łyżką soli peklującej, 1 łyżką soli kamiennej i 2 łyżkami cukru. Wszystko najpierw mieszamy ze sobą i potem wcieramy w schab. Wstawiamy do lodówki na 24 h, w tym czasie wydzielą się soki, których się pozbywamy co 12 h, naczynie myjemy, schab osuszamy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy wyciśniętym czosnkiem, pieprzem, jałowcem, chili, liściem laurowym. Czosnek przeciskamy przez praskę i wcieramy dokładnie z każdej strony, pozostałe przyprawy mieszamy ze sobą, niektóre musimy rozkruszyć, a inne potraktować tłuczkiem. Gdy czosnek jest już wtarty, nacieramy mięso pozostałymi przyprawami, .tak przygotowany kawałek mięsa, chowamy do lodówki na 3 doby, w tym czasie przewracamy mięso i wycieramy naczynie jeżeli coś się jeszcze wydzieli. Po zapeklowaniu, mięso musimy podsuszyć więc wkładamy do pończochy i wieszamy w ciepłym przewiewnym miejscu, a po po 4 dniach możemy już kroić pyszną polędwicę, jest doskonała.