Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwice z dorsza duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Polecam jako przystawkę z pieczywem.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 218
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 218
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 104
Składniki
Ryby rozmrażamy na sicie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew ścieramy przez duże oczka, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor.
Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa, pomidory krojone, liście laurowe, ziele angielskie, dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy sosem sojowym i przyprawami do smaku. Jak warzywa będą miękkie kończymy duszenie.
Do pojemnika wkładamy uduszone warzywa, warstwę usmażonej ryby.
Całość przykrywamy pozostałą częścią uduszonych warzyw. Po ostudzeniu wkładamy pojemnik do lodówki.
Podajemy jako zimną przystawkę z pieczywem. Smacznego!!!