Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwice z dorsza duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Polecam jako przystawkę z pieczywem.
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12260
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
Ryby rozmrażamy na sicie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Obraną marchew ścieramy przez duże oczka, cebule kroimy w kostkę. Posolone, popieprzone kawałki ryby smażymy na gorącym oleju na rumiany kolor.
Usmażone kawałki ryby wykładamy na talerz, a na patelnię wkładamy wszystkie warzywa, pomidory krojone, liście laurowe, ziele angielskie, dusimy pod przykryciem. Warzywa dusimy do ich miękkości, doprawiamy sosem sojowym i przyprawami do smaku. Jak warzywa będą miękkie kończymy duszenie.
Do pojemnika wkładamy uduszone warzywa, warstwę usmażonej ryby.
Całość przykrywamy pozostałą częścią uduszonych warzyw. Po ostudzeniu wkładamy pojemnik do lodówki.
Podajemy jako zimną przystawkę z pieczywem. Smacznego!!!