Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Półmisek przyrządza się na przyjęcie z zimnym bufetem.
Na półmisku wyłożonym sałatą układać sardynki z puszki przybrane cebulą, śledzie marynowane obłożone natką pietruszki, śledzie wędzone w paskach papryki, wątróbkę z posiekaną cebulką lub naciętymi rzodkiewkami, rolmopsy ubrane kiszonym ogórkiem, łososia przybranego talarkami jaj ugotowanych na twardo z kawiorem.
Między tymi darami morza umieścić połówki jaj ugotowanych na twardo, przybranych kawiorem lub oliwkami. Ułożyć małe stożki z różnych sałatek, przybierając ćwiartkami pomidorów, małymi cebulkami, grzybami marynowanymi, plasterkami cytryn, pomarańczy.
Do picia do tego półmiska najodpowiedniejsze jest piwo i Aquavit. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nora 29 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Fakt ,że sama nic nie podaję(tylko korzystam ze stronki) ,ale w szczególności sugeruję się komentarzami i te są najlepsze:-))))i tak zostanę przy nich i stołu nie będzie:-(0 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 11 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
'T tym wypadku zgodzę się z" Ivona" to jest połączenie jak z du... szkoda bo wiele przepisów godnych uwagi.T tu takie coś!!!!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivona 28 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Fantazja kobiecie dopisuje.Sardynka z puszki i kawior...na to rzodkiewka, grzybek i pomarańczka.Tu by nawet pół litra gorzały nie pomogło,żeby to strawić a co dopiero aqavit ! Pawik murowany i to we wszystkich barwach tęczy....Grozi nam kolejny potop szwedzki,bo gry się skandynawowie dowiedzą jak wygląda szwedzki półmisek to niechybnie nas zaatakują...0 Kto głosował? | Odpowiedz