Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 110
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 661
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 110
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1242
Składniki
Półmisek przyrządza się na przyjęcie z zimnym bufetem.
Na półmisku wyłożonym sałatą układać sardynki z puszki przybrane cebulą, śledzie marynowane obłożone natką pietruszki, śledzie wędzone w paskach papryki, wątróbkę z posiekaną cebulką lub naciętymi rzodkiewkami, rolmopsy ubrane kiszonym ogórkiem, łososia przybranego talarkami jaj ugotowanych na twardo z kawiorem.
Między tymi darami morza umieścić połówki jaj ugotowanych na twardo, przybranych kawiorem lub oliwkami. Ułożyć małe stożki z różnych sałatek, przybierając ćwiartkami pomidorów, małymi cebulkami, grzybami marynowanymi, plasterkami cytryn, pomarańczy.
Do picia do tego półmiska najodpowiedniejsze jest piwo i Aquavit. Smacznego.