Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, efektowna przekąska
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Składniki
Piersi ugotować do miękkości na kostce rosołowej z dodatkiem przypraw.
Pomarańcze umyć w ciepłej wodzie,przekroić na pół i wydrążyć miąższ.Delikatnie(żeby nie przedziurawić) ściąć"dupki"aby pomarańcze ładnie się prezentowały na talerzu i nie przewracały się.
Miąższ osączyć z nadmiaru soku i drobno pokroić.Następnie dodać ostudzoną pierś kurczęcia również pokrojoną w kosteczkę,natkę i szczypior ,ser potarkowany oraz majonez.Można dodać pół papryki świeżej( moje dzieci nie lubią dlatego nie podawałam w przepisie).Wszystko doprawiamy solą,pieprzem,cukrem oraz sokiem z cytryny.Napełniamy wydrążone pomarańcze i chłodzimy w lodówce ok.1 godz.