Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, efektowna przekąska
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 322
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 98
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 28
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 322
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 98
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 28
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Składniki
Piersi ugotować do miękkości na kostce rosołowej z dodatkiem przypraw.
Pomarańcze umyć w ciepłej wodzie,przekroić na pół i wydrążyć miąższ.Delikatnie(żeby nie przedziurawić) ściąć"dupki"aby pomarańcze ładnie się prezentowały na talerzu i nie przewracały się.
Miąższ osączyć z nadmiaru soku i drobno pokroić.Następnie dodać ostudzoną pierś kurczęcia również pokrojoną w kosteczkę,natkę i szczypior ,ser potarkowany oraz majonez.Można dodać pół papryki świeżej( moje dzieci nie lubią dlatego nie podawałam w przepisie).Wszystko doprawiamy solą,pieprzem,cukrem oraz sokiem z cytryny.Napełniamy wydrążone pomarańcze i chłodzimy w lodówce ok.1 godz.