Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, efektowna przekąska
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8346
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 480
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8346
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 480
Składniki
Piersi ugotować do miękkości na kostce rosołowej z dodatkiem przypraw.
Pomarańcze umyć w ciepłej wodzie,przekroić na pół i wydrążyć miąższ.Delikatnie(żeby nie przedziurawić) ściąć"dupki"aby pomarańcze ładnie się prezentowały na talerzu i nie przewracały się.
Miąższ osączyć z nadmiaru soku i drobno pokroić.Następnie dodać ostudzoną pierś kurczęcia również pokrojoną w kosteczkę,natkę i szczypior ,ser potarkowany oraz majonez.Można dodać pół papryki świeżej( moje dzieci nie lubią dlatego nie podawałam w przepisie).Wszystko doprawiamy solą,pieprzem,cukrem oraz sokiem z cytryny.Napełniamy wydrążone pomarańcze i chłodzimy w lodówce ok.1 godz.