Przekąski Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ugotować pietruszkę i marchewkę w rosole, dodać przecier, śmietanę i rozkłuconą mąkę w odrobinie wody. wlać do zupy i doprawić cukrem, vegetą i pieprzem do smaku, posypać zieleniną, podawać z makaronem lub ryżem
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

annawk 29 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
No - ja też uwielbiam pomidorówkę, a że wczoraj właśnie robiłam przecier pomidorowy na zimę , to chyba dziś sobie zrobię zupkę - tak mnie zachęciłaś, pozdr.14 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 27 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Pomidorowa mogę jeśc cały tydzień :)) Z ryżem, makaronem, lanymi kluseczkami, a już zrobiona na prawdziwym rosołku - niebo w gębie :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 27 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Proponuje zamiast zageszczania zupy maka i smietana, uzyc blendera, roztarta marchewka i pietruszka swietnie zageszczaja zupe bez dodatkowych kalorii :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 27 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Niezapominajko może ty robisz zawiesiste zupy a do tego wykręcające buzię , ale 2 łyżki przecieru 30% na 2 litry wody wystarczy a jak ktoś lubi kwaśniejszy smak niewidzę problemu dodać więcej przecieru .Ja robię pomidorową na rosole z niedzieli oczywiście najlepsze są pomidorki świeże ale nie zawsze są w domu .......14 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
U nas taka pomidorowa (tylko bez dodatku cukru) często w poniedziałek gości - zrobiona na pozostałym z niedzieli rosołku. Prosta, szybka i smaczna. Czasem dla małego urozmaicenia wcieram do niej spory ząbek czosnku, albo dodaję trochę bazylii i ziół prowansalskich.14 Kto głosował? | Odpowiedz

niezapominajka 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Z całym szacunkiem ale to jakaś wodzianka a nie pomidorowa, dwie łyżki przecieru na 2 litry rosołu - pomidorowy to tylko kolor uzyskamy a nie smak. A teraz w sezonie pomidorowym lepiej użyć swieżych warzyw nich chemicznych koncentratów.0 Kto głosował? | Odpowiedz