Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka przystawka lub mała kolacja.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8303
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 460
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8303
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 460
Składniki
Z pomidorów odkroić czubki. Pomidory wydrążyć, posypać wewnątrz solą i pieprzem .
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić w tłuszczu , dodać posiekane pieczarki ,posypać solą i pieprzem , dusić przez 5 minut.
Pieczeń przekręcić przez maszynkę do mięsa , doprawić tymiankiem i wymieszać z pieczarkami . Dodać ser i roztrzepane jajka , podgrzewać 2-3 minuty , doprawić do smaku .
Masą napełnić pomidory , przykryć odkrojonymi czubkami i włożyć do żaroodpornego naczynia . Dookoła rozłożyć wydrążony miąższ z pomidorów . Piec około pół godziny w temp .200 C