Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka na stół świąteczny lub party. Polecam.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 93
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 851
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 119
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 93
Kotlety z kurek nie są z pewnością typowym wykorzystaniem tych aromatycznych...
Odsłon: 851
Mega puszyste i delikatne rogaliki drożdżowe nadziewane masą kajmakową. Ideal...
Odsłon: 119
Składniki
Wykonanie pasty: Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Faszerowanie pomidorów: Wymyte pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, wydrążamy je łyżeczką, układamy na talerzyku.
Zrobioną pastę wkładamy do szprycy i szprycą zapełniamy wydrążone miejsca w pomidorach. Pomidory z pastą posypujemy drobno pokrojonym porem. Smacznego!!!