Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna przekąska. Takie pomidorki mogą być również świetnym dodatkiem do obiadu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232099
Składniki
Ryż ugotować w/g instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny curry. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wymieszać z ugotowanym ryżem, bazylią i startym serem. Trochę sera zostawić do posypania. Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć łyżeczką miąższ. Gotowym farszem napełniać wydrążone pomidory, posypać resztą sera. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i poukładać gotowe pomidory. Pic w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15-17 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych pomidorów.