Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna przekąska. Takie pomidorki mogą być również świetnym dodatkiem do obiadu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7161
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327764
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7161
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4885
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327764
Składniki
Ryż ugotować w/g instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny curry. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wymieszać z ugotowanym ryżem, bazylią i startym serem. Trochę sera zostawić do posypania. Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć łyżeczką miąższ. Gotowym farszem napełniać wydrążone pomidory, posypać resztą sera. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i poukładać gotowe pomidory. Pic w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15-17 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych pomidorów.