Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy za oknem upał i nie mamy ochoty stać przy kuchence i gotować możemy przyrządzić coś na zimno - szybkie i lekkie pomidory faszerowane. W skład farszu wchodzi sycący tuńczyk i orzeźwiający ogórek. Do tego szczypiorek i świeża bazylia... Polecam!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244577
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244577
Składniki
Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy wierzchy. Łyżeczką delikatnie wydrążamy miąższ, kroimy go w kostkę i odstawiamy na sitku do odsączenia soku. Wydrążone pomidory wewnątrz posypujemy odrobiną soli i odwracamy dnem do góry, by wypłynął nadmiar soku. Jajka i ogórek kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, ogórek, miąższ pomidorów, szczypiorek, bazylię. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Farszem napełniamy pomidory, każdy przykrywamy ściętym wierzchem i układamy na talerzu wyłożonym np. sałatą.