Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam pomidory, kocham awokado. Postanowiłam połączyć te dwa produkty w jednym daniu, a raczej przystawce.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13467
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4105
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11241
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6464
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13467
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5235
Składniki
Pomidory umyć, z każdego ściąć czapeczkę, wydrążyć środki. Część wydrążonego miąższu posiekać, dodamy go do farszu. Awokado obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Dodać posiekany miąższ z pomidora, cebule pokrojoną w drobną kosteczkę oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Farsz wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniać pomidory. Na końcu nałożyć czapeczki.
Smacznego.