Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 147
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W domu naszej babci mi...
Odsłon: 51
Taki paprykarz często robiłyśmy z mamą w poświątecznych porządkach.
Odsłon: 147
Składniki
Pomidory umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem ściąć wierzchy. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Mielone mięso wymieszać z przyprywą, doprawić solą oraz pieprzem. Wnętrza pomidorów wypełnić masą z mięsa i ponownie przykryć odciętym wierzchem. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, układać w nim faszerowane pomidory. Piec w temp. 220° C. Gotową potrawę udekorować na półmisku różyczkami kalafiora i listkami bazylii.