Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zimą nie są dobre,ale można z nich przyrządzić smaczne danie.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 60
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 96
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 100
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 60
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 96
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 125
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 100
Składniki
Pomidory pokroić na grube plastry.
Wymieszać oliwę z sosem sojowym , przeciśniętym przez praskę czosnkiem , solą i pieprzem.
Tą zaprawą polać plastry pomidorów i marynować je 15 minut. Przewrócić na drugą stronę i znów marynować 15 minut.
Rozgrzać na patelni masło, oprószyć pomidory mąką i smażyć na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Usmażone posypać natką pietruszki . Podawać gorące.