Do góry

Przekąski Przepis na:

Potrawka do rybki po grecku

Potrawka do rybki po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2647

Dodano:

Odsłon: 772

Jak usmażyć filety rybne, raczej nie trzeba nikomu tłumaczyć, za to warto z kolei podzielić się przepisem na potrawkę.

Składniki

  • 4 duże marchewki
  • 2 duże korzenie pietruszki
  • 1 średni seler
  • 2 pory
  • kilka łyżek koncentratu pomidorowego Pudliszki
  • 1/2 - 3/4 szklanki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, wszystkie korzenne zetrzeć na tarce o grubych oczkach; pora pokroić w pół lub ćwierć talarki.
    Do garnka wlać najpierw połowę oleju, wrzucić warzywa i dusić do miękkości na małym ogniu, potem dodać resztę oleju. Stopniowo dodawać przecier, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem.
    Potrawka powinna mieć pomarańczowy kolor, nie należy przesadzać z pomidorami, bo będzie kwaśna, a cały jej smak to wyczuwalne naturalne nuty warzyw.

  2. Układać na usmażone filety z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby. Przechowywać w lodówce.
    Gotową potrawkę można zamrażać, nie traci smaku po rozmrożeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń