Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2797
Dodano: 18.12.2017
Odsłon: 907
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Warzywa obrać, wszystkie korzenne zetrzeć na tarce o grubych oczkach; pora pokroić w pół lub ćwierć talarki.
Do garnka wlać najpierw połowę oleju, wrzucić warzywa i dusić do miękkości na małym ogniu, potem dodać resztę oleju. Stopniowo dodawać przecier, wymieszać. Doprawić sola i pieprzem.
Potrawka powinna mieć pomarańczowy kolor, nie należy przesadzać z pomidorami, bo będzie kwaśna, a cały jej smak to wyczuwalne naturalne nuty warzyw.
Układać na usmażone filety z dorsza, mintaja, morszczuka lub innej ulubionej ryby. Przechowywać w lodówce.
Gotową potrawkę można zamrażać, nie traci smaku po rozmrożeniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)