Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego potworki? Za pierwszym razem gdy je robiłam, ich wygląd przypominał mi właśnie małe potworki :)
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 740
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 136
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 740
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 110
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 136
Składniki
1. Pieczarki obieram, myjemy, suszymy posypujemy delikatnie solą. 2. Z jajek, mąki, wody i wszystkich przypraw robimy dość gęste ciasto. 3. Olej rozgrzewamy w garnku lub frytownicy. 4. Wrzucamy pieczarki do ciasta, dobrze obtaczamy i wrzucamy na głęboki, rozgrzany olej, po kilku minutach przekręcamy. Gdy się zrumienią, wyjmujemy na ręcznik papierowy. 5. Potworki są gotowe do jedzenia :) Smacznego.