Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co tu zrobić z mega cudnie smakowitym kozim serem przywiezionym z pomorskiej hodowli,z zielonego serca Pomorza z Krainy w Kratę? albo od razu zjeść...;-) albo zamarynować ;-) dobrze,że były 2 porcje...;-) bo jedna została pożarta a druga zamarynowana...;-)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1853
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1853
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 50
Składniki
kozi ser kroimy w średnią kostkę przygotowujemy marynatę : do szklanego pojemnika wlewamy po 100 ml każdego oleju + oliwa dodajemy pokruszone papryczki piri-piri ,suszony czosnek i pokrojone w paseczki suszone pomidory,dodajemy wędzoną paprykę 2 łyżki,suszoną pietruszkę też ok 2,3 łyżek i drobno posiekaną kolendrę wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i wkładamy do niej kostki koziego sera i zamykamy szklany pojemnik dodajemy więcej oliwy i oleju lnianego z olejem z dyni jak jest taka potrzeba,tak aby wszystkie kostki sera były zanurzone w marynacie przesypiają ok 5 dni na samym dole lodówki po tym czasie mamy cudownie smaczny ser- dodatek do sałat,pasty,kanapek,tostów,pieczonych ziemniaczków itp. Tu wersja z pietruszką i świeżą bazylią doskonała do tostów i wszelkiego rodzaju małych przekąsek jak np.bruschetta Smacznego ;-)