Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażony bób to genialna przekąska, niektórzy twierdzą, że jest smaczniejsza nawet od popcornu. Bób w takim wydaniu jest zarazem chrupiący, a po rozgryzieniu niezwykle kremowy. Jeśli dodatkowo chcesz podkręcić jego smak, dodaj posiekany czosnek lub papryczkę chili.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 723
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 686
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 397
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 723
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 686
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 397
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Bób umyj i dokładnie osusz.
Rozgrzej patelnie z nieprzywieralną powłoką, następnie wyłóż na nią bób. Podsmażaj przez 5-7 minut, od czasu do czasu poruszając patelnią.
Następnie zmniejsz ogień i wlej olej, całość smaż do momentu, aż bób się przyrumieni.
Uprażony bób zaserwuj posypany solą himalajską.