Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażony bób to genialna przekąska, niektórzy twierdzą, że jest smaczniejsza nawet od popcornu. Bób w takim wydaniu jest zarazem chrupiący, a po rozgryzieniu niezwykle kremowy. Jeśli dodatkowo chcesz podkręcić jego smak, dodaj posiekany czosnek lub papryczkę chili.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 115
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 57
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 57
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2948
Składniki
Bób umyj i dokładnie osusz.
Rozgrzej patelnie z nieprzywieralną powłoką, następnie wyłóż na nią bób. Podsmażaj przez 5-7 minut, od czasu do czasu poruszając patelnią.
Następnie zmniejsz ogień i wlej olej, całość smaż do momentu, aż bób się przyrumieni.
Uprażony bób zaserwuj posypany solą himalajską.