Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażony bób to genialna przekąska, niektórzy twierdzą, że jest smaczniejsza nawet od popcornu. Bób w takim wydaniu jest zarazem chrupiący, a po rozgryzieniu niezwykle kremowy. Jeśli dodatkowo chcesz podkręcić jego smak, dodaj posiekany czosnek lub papryczkę chili.
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 51
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 66
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 51
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 66
Składniki
Bób umyj i dokładnie osusz.
Rozgrzej patelnie z nieprzywieralną powłoką, następnie wyłóż na nią bób. Podsmażaj przez 5-7 minut, od czasu do czasu poruszając patelnią.
Następnie zmniejsz ogień i wlej olej, całość smaż do momentu, aż bób się przyrumieni.
Uprażony bób zaserwuj posypany solą himalajską.