Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą .
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115677
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1378
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1238
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115677
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1378
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1238
Składniki
Mąkę przesiać na stolnice dodać pokrojone w kostkę masło. Jajko ubić z cukrem pudrem, drożdże utrzeć ze śmietaną. Upłynnione drożdże dodajemy do mąki oraz ubite jajko z cukrem. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i uformować kulę. Gotowe ciasto wałkować na grubość ok 3 mm i pokroić na 16 jednakowych trójkątów lub 8 wtedy rogaliki będą większe. Na każdy trójkąt położyć niewielka ilość marmolady, zwijać od szerszej do węższej strony.
Gotowe rogaliki poukładać na blasze wyłożonej papierem i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte rogaliki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 180 -200 stopni do momentu aż się zarumienią (ok 10 -15 minut). Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.