Do góry

Przekąski Przepis na:

Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 15673

Dodano:

Odsłon: 15695

Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Składniki

  • Płaty śledziowe 500 g u mnie w oleju
  • Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
  • Ocet 3 łyżki
  • Cebula 2
  • Cukier 2 łyżki
  • Liść laurowy 3
  • Ziele angielskie 3
  • Olej do smażenia
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Prosty przepis na śledzie po kaszubsku

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w pióra i zeszklić na niedużej ilości oleju. Gdy zacznie się rumienić dodać cukier i wymieszać. Kolejno dodajemy ocet, liść ziele i koncentrat. Całość gotować na małym ogniu przez ok. 2 minuty.


    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli nie używacie gotowych śledzi w oleju należy je wcześniej wymoczyć. Opłukać w zimnej wodzie . Odstawić na godzinę zmieniając 2-3 razy wodę.


    Śledzie wymieszać z zalewą. Odstawić na minimum 24 godziny. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń