Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z dwóch powodów. 1. Miałam paluszki krabowe, a gdybym miała je znowu zjeść z samym jogurtem i korniszonem stanęłyby mi w gardle. 2. Na naszym smakerze kiedyś znalazłam bardzo fajny przepis na standardowe babeczki krabowe był bardzo prosty i jedyne czego wymagał to wyeliminowania mąki pszennej i tłuszczu. Udało się i jest pysznie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1282
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Paluszki krabowe kroimy w grubą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Odstawiamy. Jajka mieszamy z mlekiem i solą, dodajemy proszek do pieczenia. Wrzucamy marchewkę. Mieszając rózgą dodajemy mąkę kukurydzianą i otręby owsiane. Na koniec mieszamy masę z serkiem homogenizowanym i paluszkami krabowymi. Przyprawiamy pieprzem.
Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach do " suchego patyczka".