Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał z dwóch powodów. 1. Miałam paluszki krabowe, a gdybym miała je znowu zjeść z samym jogurtem i korniszonem stanęłyby mi w gardle. 2. Na naszym smakerze kiedyś znalazłam bardzo fajny przepis na standardowe babeczki krabowe był bardzo prosty i jedyne czego wymagał to wyeliminowania mąki pszennej i tłuszczu. Udało się i jest pysznie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Paluszki krabowe kroimy w grubą kostkę, marchew ścieramy na tarce. Odstawiamy. Jajka mieszamy z mlekiem i solą, dodajemy proszek do pieczenia. Wrzucamy marchewkę. Mieszając rózgą dodajemy mąkę kukurydzianą i otręby owsiane. Na koniec mieszamy masę z serkiem homogenizowanym i paluszkami krabowymi. Przyprawiamy pieprzem.
Wypełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w 180 stopniach do " suchego patyczka".