Do góry

Przekąski Przepis na:

Przegrzebki karmelizowane

Przegrzebki karmelizowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 873 Ocena: 16744

Dodano:

Odsłon: 7794

Propozycja na pyszną kolację. Przepis Roberta Makłowicza.

Składniki

  • 18 przegrzebków
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka oleju sojowego
  • 3 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 suszona papryczka chili
  • szczypiorek
  • kilka listków świeżej mięty
3-4 os. 15 min łatwe drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzałem olej sojowy, dodałem pokrojoną suszoną papryczkę chili. Wlałem sosy: rybny i sojowy oraz sok z cytryny. Wymieszałem, wsypałem cukier. Wszystko smażyłem ok. 1 minuty na mocnym ogniu. Na tak przygotowany sos włożyłem przegrzebki, które smażyłem na mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Przełożyłem na talerz wyłożony posiekanym szczypiorkiem i pociętą miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń