Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dla gości w postaci aromatycznej sałatki z paluszkami krabowymi podanej w chrupiącym i ciepłym pieczywie pita będzie strzałem w dziesiątkę podczas każdej imprezy – małej i dużej. Całość jest bardzo pożywna i zdrowa, skąpana w kremowym sosie majonezowo-jogurtowym, z dużą ilością siekanej natki pietruszki. Danie przyrządzisz błyskawicznie, w kilkanaście minut, a nietypowa forma podania – w chlebku pita – podbije serca wszystkich twoich gości.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Odcedź je, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Paluszki surimi pokrój w paseczki, a ogórka bez obierania w średniej wielkości kostkę.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Natkę pietruszki drobno poszatkuj. Odłóż łyżeczkę do późniejszej dekoracji.
Wszystkie składniki przełóż do miski i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, łącząc w niewielkiej miseczce wszystkie składniki na jednolitą masę. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i wszystko dobrze wymieszaj.
Chlebki pita podpiecz w opiekaczu. Przekąskę dla gości wkładaj do ciepłego pieczywa i od razu podawaj, posypaną odłożoną wcześniej natką pietruszki.
Samą sałatkę możesz przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyć w ciągu 3 dni. Chlebek podgrzewaj i napełniaj bezpośrednio przed zaserwowaniem.