Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na sylwestra - mini kanapeczki z szynką, serem i sałatą. Podane w formie małych trójkącików prezentują się bardzo efektownie, a do tego można łatwo po nie sięgnąć i zjeść nawet na stojąco.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 124
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31287
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Każdą kromkę chleba tostowego posmaruj masłem.
Na połowę kromek rozłóż po liściu opłukanej i osuszonej sałaty oraz po plasterku szynki i sera żółtego. Kanapki przykryj drugą kromką chleba (warstwą masła do dołu).
Kanapeczki przekrój na pół. Następnie każdą połówkę jeszcze raz na pół. Każdy kwadracik przekrój po przekątnej. Z jednaj kanapki otrzymasz 8 małych trójkącików.
W trójkątne kanapeczki powbijaj wykałaczki. Przekąski przełóż na talerz lub deskę. W takiej formie podawaj gościom.