Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na sylwestrową przekąskę bez mięsa? Wypróbuj nasz przepis na pyszne danie, które z chęcią zjedzą nawet najbardziej zagorzali miłośnicy mięsa.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotuj karmelizowane buraki. Buraki obierz i ugotuj. Następnie pokrój na ósemki lub w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło i wlej miód. Podgrzewaj do momentu, aż zacznie się karmelizować. Wówczas dodaj buraki i sok z cytryny. Smaż przez około 5 minut, pod sam koniec oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj pastę z fasoli. Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na klarowanym maśle. Fasolę odsącz z zalewy i zblenduj wraz cebulą, solą i pieprzem.
Kup ciasto francuskie dobrej jakości. Pokrój je na niewielkie kwadraty (o boku np. 5 × 5 cm) i upiecz zgodnie z zaleceniami producenta umieszczonymi na opakowaniu.
Upieczone ciasto francuskie porządnie schłodź przed podaniem. Pamiętaj, że możesz je upiec dzień przed przygotowaniem przekąski. Koniecznie jednak wówczas przechowaj je w suchym i chłodnym miejscu.
Niedługo przed podaniem wyłóż na upieczone placki z ciasta francuskiego pastę z białej fasoli, a na nią karmelizowane buraczki.
Całość przyozdób posiekanymi orzechami.