Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Ciasto francuskie z nietypowym farszem, bo przygotowanym na bazie serka kanapkowego. Polecamy do tego przepisu użyć ulubionego serka np. ziołowego lub ze szczypiorkiem.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 209
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 317
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 209
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 317
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Bazylię posiekaj.
Do miski przełóż serek kanapkowy. Połącz go z szynką, startym serem, papryką i posiekaną bazylią.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.
Rozłóż ciasto francuskie. Przekrój je na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłóż farsz i przykryj pozostałymi kawałkami.
Boki każdego z kawałków dokładnie zlep ze sobą. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym ziółkiem wraz z mlekiem i posyp sezamem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.