Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Ciasto francuskie z nietypowym farszem, bo przygotowanym na bazie serka kanapkowego. Polecamy do tego przepisu użyć ulubionego serka np. ziołowego lub ze szczypiorkiem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21613
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Bazylię posiekaj.
Do miski przełóż serek kanapkowy. Połącz go z szynką, startym serem, papryką i posiekaną bazylią.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.
Rozłóż ciasto francuskie. Przekrój je na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłóż farsz i przykryj pozostałymi kawałkami.
Boki każdego z kawałków dokładnie zlep ze sobą. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym ziółkiem wraz z mlekiem i posyp sezamem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.