Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity pomysł na szybką i smaczną przekąskę. Ciasto francuskie z nietypowym farszem, bo przygotowanym na bazie serka kanapkowego. Polecamy do tego przepisu użyć ulubionego serka np. ziołowego lub ze szczypiorkiem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15492
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4649
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 328
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5045
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15492
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4649
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 328
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5045
Składniki
Ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Szynkę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Bazylię posiekaj.
Do miski przełóż serek kanapkowy. Połącz go z szynką, startym serem, papryką i posiekaną bazylią.
Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką.
Rozłóż ciasto francuskie. Przekrój je na 8 równych prostokątów. Na 4 z nich wyłóż farsz i przykryj pozostałymi kawałkami.
Boki każdego z kawałków dokładnie zlep ze sobą. Wierzch ciasta posmaruj rozkłóconym ziółkiem wraz z mlekiem i posyp sezamem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut.