Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka w przygotowaniu ależ jakże smaczna przekąska z ciasta francuskiego. Przekąska składająca się z warzyw i parówki cienkiej. Smakuje dużym i małym łasuchom.
blaszka, nóż, stolnica lub deska, papier do pieczenia, kubeczek , widelec,
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8205
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 824
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8205
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13065
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 405
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić w słupki - paski a pieczarki w pół plasterki. Ciasto rozwinąć , pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć pokrojone warzywa , zwinąć w rulon . Rulony ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Każdy posmarować rozbełtanym białkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia na złoty kolor około 20 minut. Podawać z keczupem albo z sosem czosnkowym.
Przygotowanie przekąski.
Przekąska gotowa do zapiekania.