Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska z parówek i ciasta francuskiego. Do przekąski można podać ulubiony sos. W karnawale takie szybkie i smaczne kąski sprawdzają się doskonale.
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 70
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 84
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 124
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 70
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 84
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie składniki sosu przekładamy do miski i łączymy doskonale. Odkładamy do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Parówki kroimy na trzy części. Każdą z nich nacinamy na krzyż po obu końcach (nacięcie nie ma być głębokie – mniej więcej na 0,5 cm). Ciasto rozwijamy i kroimy nożem lub radełkiem na paski 12-15 cm. Każdą parówkę zawijamy w pasek, zostawiając nacięte końcówki na wierzchu. Zlepiamy końce ciasta. Układamy kąski parówkowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec smarujemy ciasto żółtkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Tak przygotowane kąski wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Gotowe wyjmujemy od razu z piekarnika.
Podajemy z sosem czosnkowym!
Nasze rady: Do przekąski możemy podać inne sosy, np. ketchup z odrobiną ziół prowansalskich. Przekąskę możemy przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, upiec w trakcie przyjęcia. Najsmaczniejsze są ciepłe, chrupiące prosto z pieca.