Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska z ciasta francuskiego - 2 rodzaje

Przekąska z ciasta francuskiego - 2 rodzaje

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 6541

Dodano:

Odsłon: 1295

zawijaski z ciasta francuskiego z 2 różnymi nadzieniami

Składniki

  • ciasto francuskie 2 opak
  • filet z piersi kurczaka 50 dag
  • pieczarki 50 dag
  • marchew 1 duza
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula 1 szt
  • czosnek
  • papryka czerwona
  • fasolka szparagowa garść
  • mozzarella
  • olej
  • sól, pieprz, vegeta, sos sojowy, oregano, przyprawa do kurczaka
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przekąska z ciasta francuskiego - 2 rodzaje

Przygotowanie

  1. 1. fileta umyć, pokroić w drobna kostkę, usmażyć na oleju (należy uważać, żeby mięsko sie nie wysuszyło), doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wystudzić,
    2. cebulę posiekać, poddusić, dodać pokrojone drobno pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić, wystudzić,
    3. na oleju udusić pozostałe warzywa, doprawić, wystudzić
    4. ciasto rozwinąć, rozłożyć 1/2 pieczarek oraz kurczaka, posypać mozzarellą, zwinąć zaczynając od dłuższego boku, pokroić na 2-cm kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,
    5. drugie ciasto rozwinąć, pozostałe pieczarki wymieszać z uduszonymi warzywami, rozłozyć na cieście, posypać serem, zwinąć, pokroic, piec ok 20-25 min w 180st, na 2 min przed końcem pieczenia posypać jeszcze serem,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń