Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawijaski z ciasta francuskiego z 2 różnymi nadzieniami
1. fileta umyć, pokroić w drobna kostkę, usmażyć na oleju (należy uważać, żeby mięsko sie nie wysuszyło), doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wystudzić,
2. cebulę posiekać, poddusić, dodać pokrojone drobno pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić, wystudzić,
3. na oleju udusić pozostałe warzywa, doprawić, wystudzić
4. ciasto rozwinąć, rozłożyć 1/2 pieczarek oraz kurczaka, posypać mozzarellą, zwinąć zaczynając od dłuższego boku, pokroić na 2-cm kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,
5. drugie ciasto rozwinąć, pozostałe pieczarki wymieszać z uduszonymi warzywami, rozłozyć na cieście, posypać serem, zwinąć, pokroic, piec ok 20-25 min w 180st, na 2 min przed końcem pieczenia posypać jeszcze serem,
smacznego
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51013
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 24
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 151
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 367
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51013
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 24
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 151
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 367
Składniki
1. fileta umyć, pokroić w drobna kostkę, usmażyć na oleju (należy uważać, żeby mięsko sie nie wysuszyło), doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wystudzić, 2. cebulę posiekać, poddusić, dodać pokrojone drobno pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić, wystudzić, 3. na oleju udusić pozostałe warzywa, doprawić, wystudzić 4. ciasto rozwinąć, rozłożyć 1/2 pieczarek oraz kurczaka, posypać mozzarellą, zwinąć zaczynając od dłuższego boku, pokroić na 2-cm kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, 5. drugie ciasto rozwinąć, pozostałe pieczarki wymieszać z uduszonymi warzywami, rozłozyć na cieście, posypać serem, zwinąć, pokroic, piec ok 20-25 min w 180st, na 2 min przed końcem pieczenia posypać jeszcze serem, smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Muffinki śniadaniowe
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Były już muffinki z jeż...
Odsłon: 21
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 86