Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przekąski z ciasta francuskiego dla niespodziewanych gości. Prosto, szybko i smacznie . Polecam
nóż, blaszka, papier do pieczenia, widelec, kubek,
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8891
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21812
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 480
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8891
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21812
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 480
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w kwadraty. Na każdym ułożyć plaster szynki oraz plaster sera żółtego. Ciasno zwinąć w rulon, boki zlepić , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 - 25 minut. Zajadać zaraz po upieczeniu najlepiej smakują, chociaż na zimno też są pyszne. Smacznego
Przygotowanie przekąski, całość zwinąć w rulon i zlepić końcówki.
Przekąska szybka, prosta i smaczna gotowa do podania.