Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pysznymi dodatkami :)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 44
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 986
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 44
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 986
Składniki
Ciasto kroję na prostokąty wielkości ok. 10 x 5 cm. Prostokąty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdy prostokąt smaruję mascarpone, zostawiając mały rant z każdej strony. Układam po kawałku łososia, przekrojone na pół pomidorki, skórką do dołu. Całość przyprawiam pieprzem i ziołami. Boczki zakładam do środka (ostatnie zdjęcie). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni. Każdy kawałek dekoruję roszponką i przekąska z łososiem gotowa. Smacznego :)