Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie z pysznymi dodatkami :)
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25849
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 98
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3653
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 385
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 25849
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 59
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 98
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3653
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Ciasto kroję na prostokąty wielkości ok. 10 x 5 cm. Prostokąty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdy prostokąt smaruję mascarpone, zostawiając mały rant z każdej strony. Układam po kawałku łososia, przekrojone na pół pomidorki, skórką do dołu. Całość przyprawiam pieprzem i ziołami. Boczki zakładam do środka (ostatnie zdjęcie). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni. Każdy kawałek dekoruję roszponką i przekąska z łososiem gotowa. Smacznego :)