Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie ,tak mogę powiedzieć o tej wyśmienitej przekąsce.Zapraszam do obejrzenia filmu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117251
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8078
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1711
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1359
Składniki
Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Ciasto francuskie lekko rozwałkować . Jeśli masz prostokątne ciasto to przyłoż większy talerz i wytnij koło. Ciasto podziel na 16. Na każdy kawalek położ pół plasterka sera a następnie parówkę. Parówkę przykładasz do szerszej części ciasta i kroisz jednakowo jak ta część.Każdy trójkąt z parówką i serem zwijasz w rulonik i układasz w odstępach na blaszce.Tak ułożone parówki posmarować jajkiem,jeśli chcesz możesz posypać ulubionym ziarnem. Pieczemy w 200 stopniach na środkowej półce ,funkcja góra ,dół około 25 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na film. Zapraszam na moj kanał na Youtube -Mangiare u Ewki Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!