Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie ,tak mogę powiedzieć o tej wyśmienitej przekąsce.Zapraszam do obejrzenia filmu.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Ciasto francuskie lekko rozwałkować . Jeśli masz prostokątne ciasto to przyłoż większy talerz i wytnij koło. Ciasto podziel na 16. Na każdy kawalek położ pół plasterka sera a następnie parówkę. Parówkę przykładasz do szerszej części ciasta i kroisz jednakowo jak ta część.Każdy trójkąt z parówką i serem zwijasz w rulonik i układasz w odstępach na blaszce.Tak ułożone parówki posmarować jajkiem,jeśli chcesz możesz posypać ulubionym ziarnem. Pieczemy w 200 stopniach na środkowej półce ,funkcja góra ,dół około 25 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na film. Zapraszam na moj kanał na Youtube -Mangiare u Ewki Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!