Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko i smacznie ,tak mogę powiedzieć o tej wyśmienitej przekąsce.Zapraszam do obejrzenia filmu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98809
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98809
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Ciasto francuskie lekko rozwałkować . Jeśli masz prostokątne ciasto to przyłoż większy talerz i wytnij koło. Ciasto podziel na 16. Na każdy kawalek położ pół plasterka sera a następnie parówkę. Parówkę przykładasz do szerszej części ciasta i kroisz jednakowo jak ta część.Każdy trójkąt z parówką i serem zwijasz w rulonik i układasz w odstępach na blaszce.Tak ułożone parówki posmarować jajkiem,jeśli chcesz możesz posypać ulubionym ziarnem. Pieczemy w 200 stopniach na środkowej półce ,funkcja góra ,dół około 25 minut. Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na film. Zapraszam na moj kanał na Youtube -Mangiare u Ewki Zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na Smakerze. Buon appetito!