Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodko-słoną przekąskę. Nie tylko od święta.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 821
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38485
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1280
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 821
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38485
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1280
Składniki
Herbatniki blendujemy z piernikami, dodajemy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy. Uzyskaną masą wypełniamy dno 3 obręczy kulinarnych, dociskamy popychaczem. Wstawiamy do lodówki na15 minut.
Pasztet rozgniatamy widelcem wraz z serkiem i żurawiną.
Buraki ścieramy na tarce o średnich oczkach i dokładnie odciskamy.
Do obręczy kulinarnych z ciasteczkowym spodem wykładamy masę z pasztetu i dociskamy popychaczem. Na wierzchu układamy buraczki, ponownie dociskamy i zdejmujemy obręcze.
Wierzch dekorujemy cząstkami mandarynki i gałązkami rozmarynu.