Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej przygotowuję je w Sylwestra, ale przy innych okazjach też się sprawdzą.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Składniki
Jajka ugotowane na twardo rozgniatamy widelcem i mieszamy z mięsem mielonym. Dodajemy przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu fix do kotletów mielonych. Dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na wykałaczki lub patyczki nadziewamy po mięsnej kulce i porcji warzyw w kolejności według uznania.