Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej przygotowuję je w Sylwestra, ale przy innych okazjach też się sprawdzą.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40593
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 965
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40593
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 965
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 242
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3297
Składniki
Jajka ugotowane na twardo rozgniatamy widelcem i mieszamy z mięsem mielonym. Dodajemy przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu fix do kotletów mielonych. Dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Na wykałaczki lub patyczki nadziewamy po mięsnej kulce i porcji warzyw w kolejności według uznania.