Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne przekąski z ciasta francuskiego. Fajne na co dzień, ale też na stół dla gości. Nie potrzeba tu żadnych zdolności kulinarnych. Ciasto francuskie jest bardzo wdzięczne. Można je przygotować na słodko, lub wytrawnie. Warto mieć je w lodówce. Tym razem zrobiłam ze szpinakiem, ale farsz może być taki, jak podpowiada Wam wyobraźnia. Ciekawa jestem z czym lubicie najbardziej?
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 91
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Szpinak podsmażyć na maśle, kiedy zwiędnie dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć aż woda odparuje, następnie odstawić do przestudzenia. Kiedy wystygnie drobno go pokroić. Przełożyć do miseczki i dodać pokruszony ser feta. Wymieszać. Można dodać pieprzu. Solić nie trzeba bo ser jest słony. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na osiem części.
Na środek każdego kawałka ciasta wyłożyć farsz szpinakowy. Brzegi pozostawić wolne. Posmarować je żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 20 minut.