Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne przekąski z ciasta francuskiego. Fajne na co dzień, ale też na stół dla gości. Nie potrzeba tu żadnych zdolności kulinarnych. Ciasto francuskie jest bardzo wdzięczne. Można je przygotować na słodko, lub wytrawnie. Warto mieć je w lodówce. Tym razem zrobiłam ze szpinakiem, ale farsz może być taki, jak podpowiada Wam wyobraźnia. Ciekawa jestem z czym lubicie najbardziej?
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22478
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43871
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22478
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14759
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4559
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43871
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 586
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 584
Składniki
Szpinak podsmażyć na maśle, kiedy zwiędnie dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażyć aż woda odparuje, następnie odstawić do przestudzenia. Kiedy wystygnie drobno go pokroić. Przełożyć do miseczki i dodać pokruszony ser feta. Wymieszać. Można dodać pieprzu. Solić nie trzeba bo ser jest słony. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na osiem części.
Na środek każdego kawałka ciasta wyłożyć farsz szpinakowy. Brzegi pozostawić wolne. Posmarować je żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 20 minut.